Cele mai grave inundaţii din ultimele decenii din Africa de Est. Zeci de oameni au murit

Zeci de oameni au murit şi sute de mii şi-au părăsit casele din cauza celor mai grave inundaţii produse în Africa de Est în ultimele decenii, potrivit Reuters.

374 afișări
Imaginea articolului Cele mai grave inundaţii din ultimele decenii din Africa de Est. Zeci de oameni au murit

Cele mai grave inundaţii din ultimele decenii din Africa de Est. Zeci de oameni au murit

Cele mai mari probleme sunt în Somalia unde au murit 29 de oameni şi peste 300.000 şi-au părăsit casele, a declarat miercuri Agenţia Naţională de Management al Dezastrelor.

Autorităţile s-au străduit să salveze mii de oameni blocaţi din cauza inundaţiilor, care au venit în urma celei mai grave secete din regiune din ultimii 40 de ani.

„Ceea ce se întâmplă astăzi este cel mai rău din ultimele decenii. Este mai rău decât inundaţiile din 1997", a spus Hassan Isse, directorul general al Agenţiei de Management al Dezastrelor din Somalia (SOMDA).

Numărul morţilor şi cel al persoanelor strămutate ar putea creşte, a avertizat Isse.

„Nu îmi amintesc astfel de inundaţii în viaţa mea”, a spus Mohamed Farah, un bătrân din oraşul Baidoa, în sud-vestul Somaliei.

Cel puţin 2.400 de oameni sunt blocaţi în oraşul Luuq, unde râul Jubba s-a revărsat peste maluri, a anunţat ONU.

„Luuq este înconjurat de râu şi inundaţiile ne ameninţă. Oamenii continuă să fugă din oraş. Unii sunt încă prinşi. Magazinele noastre au fost inundate", a spus Ahmed Nur, un comerciant din localitate.

În Kenya, inundaţiile au ucis cel puţin 15 persoane, iar în Uganda un pod s-a prăbuşit întrerupând un drum important.

Potopul regional a fost cauzat de două fenomene meteorologice. Acestea s-au produs în acelaşi timp şi au fost amplificate de schimbările climei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici