Celulă Al-Qaida care planifica atentate, destructurată în Emiratele Arabe

Emiratele Arabe Unite au anunţat joi că au destructurat o celulă Al-Qaida formată din şapte arabi care planificau atentate în acest stat petrolier din Golful Persic, unul dintre cele mai stabile din regiune.

187 afișări
Imaginea articolului Celulă Al-Qaida care planifica atentate, destructurată în Emiratele Arabe

Celulă Al-Qaida care planifica atentate, destruturată în Emiratele Arabe

Acesta este primul caz în care autorităţile din Emirate, unde nu s-a înregistrat niciun atentat terorist, au anunţat destructurarea unei celule formată din saudiţi şi cetăţeni ai Emiratelor, care planificau acte teroriste în cele două ţări.

"Serviciile de securitate au arestat membri ai unei celule teroriste afiliate Al-Qaida, care planificau acte care atentau la securitatea ţării şi locuitorilor ei, atât din Emirate cât şi din străinătate", a anunţat agenţia oficială WAM.

Populaţia din Emirate este formată din peste 85% străini, îndeosebi asiatici, dar şi arabi şi occidentali.

Şapte suspecţi, aparţinând unor "naţionalităţi arabe", fac parte dintr-o reţea care recrutează, între altele, persoane (din Emirate), făcând propagandă pentru reţeaua Al-Qaida şi pe care o alimentează cu fonduri şi căreia îi oferă suport logistic", potrivit agenţiei.
Ei au încercat, între altele, să-şi extindă activităţile în ţările din regiune", a adăugat WAM, neprecizând despre care este vorba.

Potrivit unui comunicat al agenţiei, "parchetul de siguranţa statului va efectua interogatoriul suspecţilor, înainte de a-i aduce în faţa justiţiei".

Emiratele sunt una dintre ţările cele mai stabile din regiune, fiind scutite de valul de contestare populară care a zguduit lumea arabă.

Cu toate acestea, autorităţile au efectuat, în perioada martie-decembrie 2012, o campanie de arestări care a vizat aproximativ 100 de islamişti din Emirate, membri sau susţinători Al-Islah, o grupare apropiată Fraţilor Musulmani, acuzându-i că ar fi dorit să inlăture regimul.

Acuzaţi că fac parte dintr-un "grup secret ilegal care doreşte acapararea puterii" şi care "are legături cu grupările străine, în scopul de a-şi executa planul", se declară în comunicat.

Potrivit comunicatului agenţiei, "Parchetul pentru securitatea ţării va efectua interogatoriile suspecţilor înainte de a-i deferi justiţiei".

Emiratele au mai arestat la 1 ianuarie treizeci de egipteni acuzaţi de dirijarea unei celule a fraţilor musulmani care recrutează expaţi egipteni, colectează informaţii clasificate secrete din domeniul apărării şi transferă ilegal fonduri organizaţiei mamă din Egipt, potrivit presei.

Şeful poliţiei din Dubai, Dhahi Khalfan, a acuzat Fraţii Musulmani că doresc să inlăture de la putere monarhiile din Golful Persic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici