Centrala nucleară Zaporojie din sudul Ucrainei a fost deconectată de la reţea din cauza bombardamentelor

Bombardamente puternice au fost raportate joi în zone extinse din Ucraina, deteriorând infrastructura, inclusiv alimentarea cu energie electrică a celei mai mari centrale nucleare din Europa, au declarat oficiali ucraineni, citaţi de Reuters.

411 afișări
Imaginea articolului Centrala nucleară Zaporojie din sudul Ucrainei a fost deconectată de la reţea din cauza bombardamentelor

Centrala nucleară Zaporojie din sudul Ucrainei a fost deconectată de la reţea din cauza bombardamentelor

Centrala nucleară Zaporojie din sudul Ucrainei a fost din nou deconectată de la reţeaua electrică după ce bombardamentele ruseşti au avariat liniile de înaltă tensiune, a anunţat Energoatom.

Centrala, aflată în mâinile ruşilor, dar operată de muncitori ucraineni, dispune de combustibil pentru generatoare pentru 15 zile, a precizat compania.

Atacuri ruseşti au fost raportate şi la Kriviy Rih, în centrul Ucrainei, şi la Sumy şi Kharkiv, în nord-est. Lupte grele erau în curs de desfăşurare în regiunile estice Luhansk şi Doneţk.

„Inamicul încearcă să păstreze teritoriile capturate temporar, concentrându-şi eforturile pentru a limita acţiunile forţelor de apărare în anumite zone", a declarat joi Statul Major al Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici