Centru cultural francez, vizat de un atac israelian în Gaza

Un atac al forţelor israeliene a vizat centrul cultural francez din Gaza, care a fost închis de la izbucnirea luptelor, a anunţat Ministerul francez de Externe, citat de CNN.

216 afișări
Imaginea articolului Centru cultural francez, vizat de un atac israelian în Gaza

Centru cultural francez, vizat de un atac israelian în Gaza

Ministerul a precizat că a fost informat de autorităţile israeliene că locaţia a fost ţinta atacului. Acesta este singurul centru cultural occidental din Gaza şi este afiliat ambasadei Franţei în Israel.

„Am cerut ca autorităţile israeliene să ne comunice fără întârziere, prin canale adecvate, elementele tangibile care au motivat această decizie”, a precizat ministerul.

Conform acestuia, niciunul dintre lucrători nu se afla în interiorul centrului în momentul atacului. Autorităţile franceze au depus eforturi pentru a evacua lucrătorii palestinieni ai centrului din Gaza.

Într-o declaraţie pentru CNN, armata israeliană a declarat că solicită în continuare tuturor locuitorilor din Gaza să se mute în sud.

Sâmbătă, Ministerul francez de Externe a anunţat că numărul cetăţenilor francezi ucişi în atacurile Hamas din Israel a crescut la 39: „Franţa deplânge moartea tragică a altor cetăţeni francezi, ceea ce ridică la 39 numărul total al victimelor franceze ale atacurilor teroriste ale Hamas în Israel”.

Nouă cetăţeni francezi sunt încă daţi dispăruţi în urma atacurilor din 7 octombrie, a precizat ministerul, adăugând că „s-a confirmat acum că unii dintre ei au fost luaţi ostatici de Hamas”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici