Cenuşa lui Margaret Thatcher, îngropată la un ospiciu din Londra - FOTO

Cenuşa fostului premier britanic Margaret Thatcher, care a decedat pe 8 aprilie la vârsta de 87 de ani, a fost îngropată sâmbătă, la Londra, în grădina Royal Hospital Chelsea, alături de cea a soţului său, Denis, decedat în 2003.

410 afișări
Imaginea articolului Cenuşa lui Margaret Thatcher, îngropată la un ospiciu din Londra - FOTO

Margaret Thatcher (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O ceremonie privată a avut loc în Capela ospiciului, după care urna din lemn de stejar cu cenuşa fostei Doamne de Fier a fost îngropată în grădina instituţiei, conform testamentului acesteia.

O piatră de mormânt, inscripţionată simplu "Margaret Thatcher 1925 - 2013" a fost instalată deasupra locului respectiv, la acest ospiciu care găzduieşte foşti combatanţi britanici, situat în cartierul Chelsea din Londra.

Douăsprezece persoane găzduite în instituţie, purtând cunoscuta redignotă de culoarea roşie, au format o gardă de onoare, iar copiii fostului premier, Mark şi Carol Thatcher, au depus fiecare câte un trandafir roşu lângă urnă.

Margaret Thatcher a stabilit o legătură foarte puternică cu Royal Hospital Chelsea în ultimii zece ani ai vieţii sale, iar la decesul său familia sa a cerut ca ospiciului să-i fie trimise mai degrabă donaţii, în loc de flori.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici