Cercetarile continuă la Viena. Poliţia caută probe la patru bărbaţi care ar fi fost în contact cu atacatorul

  • Atacul a fost revendicat de Statul Islamic.
  • Poliţia caută probe la patru bărbaţi care ar fi fost în contact cu atacatorul.
  • În atacul de luni seară au murit 4 persoane şi alte 23 au fost rănite
  • Atacatortul jihadist a fost împuşcat de poliţişti
325 afișări
Imaginea articolului Cercetarile continuă la Viena. Poliţia caută probe la patru bărbaţi care ar fi fost în contact cu atacatorul
Revin cu noutăţi despre atentatul de luni, de la Viena. Subiectul nu s-a încheiat, încă. Poliţişti au vizat patru persoane care ar avea legături cu atacatorul Kutjim Fejzulai. Percheziţii s-au desfăşurat la proprietăţile acestora din trei localităţi din nordul Germaniei. 
 
Există dovezi că Fejzulai s-a întâlnit cu doi dintre bărbaţii vizati la Viena în luna iulie a acestui an şi a fost în contact cu un al treilea prin internet. Teroristul şi-a făcut contacte în Germania în 2018, când încerca să ajungă în Siria pentru a intra în gruparea jihadistă Statul Islamic. În urma perchezitiilor nu s-au operat arestări.
 
Autorităţile ar fi fost avertizate încă din vară că Fejzulai a încercat să cumpere muniţie din Slovacia pentru o puşcă de asalt. Jihadistul s-a şi lăudat pe conturile de socializare cu armele pe care avea să le folosească în măcelul din Viena. Cu toate astea, nimeni nu credea că e în stare de aşa ceva. Asta spune avocatul său. 
 
Cazul este departe de a fi finalizat. Dosarul are ramificaţii şi în Elveţia, unde au fost arestaţi doi bărbaţi, cunoscuţi a avea legaturi cu terorismul.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici