Cercetătorii susţin că au găsit prima proteină extraterestră, într-un meteorit ce a căzut pe Pământ

Folosind o nouă tehnică de analiză, echipa condusă de fizicianul Malcolm McGeoch, de la PLEX Corporation, a descoperit o proteină extraterestră, într-un meteorit care a căzut pe Pământ în urmă cu 30 de ani, potrivit sciencealert.com.

3767 afișări
Imaginea articolului Cercetătorii susţin că au găsit prima proteină extraterestră, într-un meteorit ce a căzut pe Pământ

Cercetătorii susţin că au găsit prima proteină extraterestră, într-un meteorit ce a căzut pe Pământ

Deşi nu constituie o dovadă a existenţei unor fiinţe extraterestre, proteina poate fi o componentă esenţială în crearea formelor de viaţă.

Noua proteină a primit numele de hemolitină şi este similară din punct de vedere al structurii cu proteinele terestre. Cu toate acestea, proporţia de deuteriu - hidrogen din compoziţia acesteia nu se regăseşte în cadrul altor forme de viaţă de pe Terra.

Cercetătorii sunt de părere că structura pe care au identificat-o este o proteină de origine extraterestră formată, cel mai probabil, în discul proto-solar, în urmă cu 4,6 miliarde de ani.

Aceeaşi cercetători au subliniat, însă, că este posibil ca structura descoperită să nu fie proteină, ci un polimer, parte a unei clase mai largi de molecule.

Potrivit specialiştilor, pentru a confirma descoperirea sunt necesare studii suplimentare.

În ultimii ani, cercetătorii au descoperit în meteoriţii căzuţi pe Pământ mai multe elemente care ar putea sta la baza unor forme de viaţă: cianidă, care joacă un rol în crearea moleculelor necesare vieţii, riboză, un tip de zahăr care se găseşte în ARN, şi aminoacizi, compuşi organici care se combină pentru a forma proteine.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici