Cerea de daune de două milioane de euro din partea TPI a lui Vojislav Seselj a fost respinsă

Cererea de daune materiale depusă de către ultranaţionalistul sârb Vojislav Seselj, prin care el cerea două milioane de euro Tribunalului Penal Internaţional (TPI) pentru fosta Iugoslavie, a fost respinsă, conform anunţului de miercuri al TPI.

49 afișări
Imaginea articolului Cerea de daune de două milioane de euro din partea TPI a lui Vojislav Seselj a fost respinsă

Cerea de daune de două milioane de euro din partea TPI a lui Vojislav Seselj a fost respinsă (Imagine; Shutterstock)

"Camera respinge cererea în ansamblul ei", au hotărât judecătorii într-o decizie făcută de către instanţa de judecată care are sediul la Haga.

Vojislav Seselj, judecat pentru crime împotriva umanităţii şi crime de război, a reclamat printr-o cerere înregistrată pe 27 ianuarie două milioane de euro Tribunalului Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie, acuzând o încălcare a drepturilor sale fundamentale începând cu arestarea sa în 2003.

"După ce s-a ajuns la concluzia că niciuna dintre pretinsele încălcări ale drepturilor acuzatului nu era fondată, instanţa consideră că cererile de indemnizaţie ale acuzatului în legătură cu aceste încălcări invocate sun fără obiect", au declarat judecătorii.

Judecat pentru crime comise în Bosnia şi în Croaţia între 1991 şi 1993 împotriva civililor care nu erau sârbi, croaţi şi musulmani în primul rând, Seselj, care a pledat nevinovat, nu are avocat, el susţinându-şi cauza singur. Procesul său a început în 2006.

Acuzarea a cerut condamnare lui Vojislav Seselj la 28 de ani de închisoare, pe 27 martie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici