Cererea Autorităţii Palestiniene de a deveni membru cu drepturi depline al ONU, în aşteptare

Preşedintele Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite a trimis luni cererea Autorităţii Palestiniene de a deveni membru cu drepturi depline al organismului mondial către Comitetul pentru admiterea de noi membri.

100 afișări
Imaginea articolului Cererea Autorităţii Palestiniene de a deveni membru cu drepturi depline al ONU, în aşteptare

Cererea Autorităţii Palestiniene de a deveni membru cu drepturi depline al ONU, în aşteptare

Ambasadorul Maltei la ONU, Vanessa Frazier, a propus ca deliberarea să aibă loc în această lună. Malta este preşedinte al Consiliului de Securitate pentru luna aprilie.

"Sperăm că după 12 ani, de când ne-am schimbat statutul în cel de stat observator, Consiliul de Securitate se va ridica la nivelul punerii în aplicare a consensului global privind soluţia celor două state, admiţând statul Palestina ca membru cu drepturi depline", a declarat, după reuniune, trimisul palestinian la ONU, Riyad Mansour, potrivit Reuters.

Săptămâna trecută, Autoritatea Palestiniană a cerut în mod oficial Consiliului de Securitate al ONU să reanalizeze cererea sa din 2011 de a deveni membru cu drepturi depline al organismului mondial.

Comitetul, format din 15 membri, evaluează mai întâi o cerere pentru a vedea dacă aceasta îndeplineşte condiţiile de aderare la ONU. Cererea poate fi apoi fie clasată, fie înaintată pentru un vot oficial în Consiliul de Securitate. Aprobarea necesită cel puţin nouă voturi pentru şi niciun veto din partea SUA, Rusiei, Chinei, Franţei sau Marii Britanii.

Pe de altă parte, ambasadorul Israelului la ONU, Gilad Erdan, a declarat, tot luni, că un stat palestinian ar reprezenta o ameninţare la adresa securităţii naţionale a Israelului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici