Cetăţean rus, căutat de Austria pentru spionaj. Mandat internaţional de arestare pe numele unui ofiţer GRU

Ministerul austriac de Interne l-a plasat joi pe cetăţeanul rus Igor Zaiţev pe lista persoanelor urmărite internaţional, acesta fiind acuzat de spionaj în favoarea Moscovei, informează agenţia de presă TASS.

1265 afișări
Imaginea articolului Cetăţean rus, căutat de Austria pentru spionaj. Mandat internaţional de arestare pe numele unui ofiţer GRU

Cetăţean rus, dat în urmărire internaţională de Austria pentru spionaj. Mandat internaţional de arestare pe numele unui ofiţer GRU

„Zaiţev Igov Yegorevici este suspectat că ar fi desfăşurat activităţi de spionaj în favoarea Rusiei şi în detrimentul Austriei”, a anunţat Ministerul, prin intermediul unui comunicat.

Ambasada Rusiei la Viena a refuzat să comenteze această informaţie. „Nu comentăm”, a declarat un purtător de cuvânt al instituţiei pentru TASS.

Igor Zaiţev, în vârstă de 65 de ani, este suspectat că ar fi divulgat secrete de stat şi secrete militare.

Ministrul austriac de Interne a publicat detalii despre caz, susţinând că Zaiţev Igov Yegorevici este suspectat că ar fi lucrat „în secret” cu GRU, Direcţia Principală de Informaţii a Rusiei. 

Taguri:
austria,
rusia,
spionaj

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici