Cetăţean ucrainean, arestat în regiunea Moscova cu armament şi explozivi asupra sa: Este posibil să fi avut scopul unui ”război de gherilă”

Un cetăţean ucrainean care avea asupra sa armament şi explozivi a fost arestat în regiunea Moscovei, a anunţat vineri un oficial rus de rang înalt, relatează Itar-Tass în pagina electronică.

2445 afișări
Imaginea articolului Cetăţean ucrainean, arestat în regiunea Moscova cu armament şi explozivi asupra sa: Este posibil să fi avut scopul unui ”război de gherilă”

Cetăţean ucrainean, arestat în regiunea Moscova cu armament şi explozivi asupra sa: Este posibil să fi avut scopul unui ”război de gherilă” (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit agenţiei, Nikolai Ovsienko, adjunctul reprezentantului preşedintelui rus pentru Districtul Federal Central, nu a respins posibilitatea ca bărbatul arestat să fi sosit în regiune cu scopul de organiza "un război de gherilă".

"Aşa-numita conducere ucraineană adresează ameninţări directe cu ceea ce ei numesc un «război de gherilă» pe teritoriul Rusiei, iar în acest sens se pune întrebarea dacă noi suntem sau nu pregătiţi" pentru acest lucru, a declarat oficialul, citat de agenţia rusă.

"Un bărbat care a sosit din Ucraina cu un arsenal uriaş de muniţie şi explozivi - destul de posibil pentru a transpune aceste ameninţări în fapte - a fost arestat în regiunea Moscova în urmă cu câteva zile", a declarat el. "Toate detaliile cu privire la această situaţie sunt clarificate acum, iar (bărbatul) este investigat penal", a adăugat acesta.

Per ansamblu, infracţiunile legate de activităţi extremiste au crescut anul trecut cu aproape 20% în Districtul Federal Central, potrivit agenţiei.

"Având în vedere evoluţiile curente din Ucraina, această situaţie reprezintă cauza unei îngrijorări puternice", a spus Ovsienko.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici