Cetăţeanul ungar reţinut în Bolivia este un tânăr care "a comis erori" - ambasador

Ambasadorul Ungariei responsabil cu Bolivia, Matyas Jozsa, a apreciat joi că Elod Toaso, un cetăţean ungar acuzat că ar fi fost implicat într-un presupus complot împotriva preşedintelui Evo Morales, este "departe de a fi un terorist" şi mai degrabă un tânăr care a "comis erori".

15 afișări
Imaginea articolului Cetăţeanul ungar reţinut în Bolivia este un tânăr care "a comis erori" - ambasador

Preşedintele Boliviei, Evo Morales (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acest domn (Toaso) este, în opinia mea, departe de a fi un terorist", a declarat Jozsa în urma unei discuţii cu suspectul, reţinut de o săptămână în La Paz. Misiunea diplomatică a lui Jozsa este situată în Argentina.

"Este un tânăr de 29 de ani care a comis greşeli, iar când a fost invitat aici, propunându-i-se una sau alta, nu ştia cu adevărat în ce va fi implicat", a precizat diplomatul. "Tentat de suma de bani, el a făcut o greşeală care îl costă foarte mult în prezent".

Ambasadorul a denunţat faptul că Elod Toaso a fost "maltratat în timpul arestării, după cum se poate vedea pe chipul său şi pe alte părţi ale corpului".

Poliţia boliviană a ucis joia trecută trei presupuşi "mercenari terorişti" şi a arestat alţii doi într-un hotel din Santa Cruz, capitala economică a Boliviei şi fieful opoziţiei conservatoare, situată la 900 de kilometri est de La Paz.

Potrivit autorităţilor, grupul de mercenari având legături cu opoziţia pregătea atentate împotriva mai multor autorităţi ale statului, printre care şi preşedintele Evo Morales, pentru a destabiliza ţara şi a impune viziunile separatiste ale provinciilor estice prospere, guvernate de dreapta.

Un cetăţean boliviano-croat, Mario Tadici, este de asemenea reţinut în urma intervenţiei poliţiei în Santa Cruz.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici