Cetăţenii din Muntenegru sunt chemaţi la urne, duminică, în scrutinul parlamentar

Muntenegrenii sunt chemaţi duminică la urne pentru desemnarea membrilor Parlamentului şi a liderilor care vor negocia condiţiile aderării la Uniunea Europeană, coaliţia de stânga aflată la guvernare fiind favorită.

101 afișări
Imaginea articolului Cetăţenii din Muntenegru sunt chemaţi la urne, duminică, în scrutinul parlamentar

Cetăţenii din Muntenegru sunt chemaţi la urne, duminică, în scrutinul parlamentar (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)

Aproximativ 514.000 de alegători vor vota pentru desemnarea a 81 de parlamentari. Dintre cele 13 formaţiuni politice înscrise în cursa electorală, se disting coaliţia de la guvernare - Muntenegru European, formată în jurul Partidului Democrat al Socialiştilor - şi opoziţia, reprezentată de Frontul Democratic.

În raportul său anual, Comisia Europeană evidenţiază necesitatea ca Muntenegru - un mic stat adriatic de aproximativ 680.000 de locuitori care şi-a proclamat independenţa faţă de Serbia în 2006 - să înregistreze progrese la capitolele stat de drept, combaterea criminalităţii organizate şi corupţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici