CEZ are trupă de comando pentru combaterea furtului de electricitate

Grupul energetic ceh CEZ, controlat de stat, are o unitate de comando antrenată în ultimii 10 ani pentru a combate furtul de electricitate, potrivit presei din Cehia, preluată de Wall Street Journal (WSJ).

198 afișări
Imaginea articolului CEZ are trupă de comando pentru combaterea furtului de electricitate

Trupă de comando pentru combaterea furtului de electricitate

"Practic nimeni nu ştia, în Cehia, că unii angajaţi ai CEZ participă la antrenamente paramilitare. Am aflat că grupul şi-a pregătit în ultimul deceniu o unitate de comando pregătită să poarte mici bătălii, ai cărei membri au fost antrenaţi cu armament cu muniţie de război, în tactici antitero, intrare prin efracţie şi alte exerciţii militare", scrie Wall Street Journal.

Grupul CEZ, deţinut în proporţie de 70% de guvernul ceh, este văzut de către populaţie drept o forţă de influenţă în mediul politic local. Cehii spun uneori "CEZka Republika", în loc de Ceska Republika, ridiculizând puterea absolută de care se bucură grupul energetic pe plan intern.

Presa din Cehia a demascat marţi seară secretul CEZ - unitatea de comando antrenată pe parcursul ultimilor 10 ani.

Echipa formată de CEZ are rolul oficial de a "investiga potenţiale furturi de electricitate", în general de către grupuri care funcţionează ilegal, precum cele care cultivă marijuana. Potrivit CEZ, angajaţii companiei trimişi să ancheteze posibile furturi de energie sunt uneori întâmpinaţi cu focuri de armă de către infractori.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici