Chavez acuză SUA de spionaj aerian

Avionul militar american, care a intrat ilegal în spaţiul aerian al Venezuelei sâmbătă, se afla în misiune de spionaj, a afirmat miercuri preşedintele venezuelan Hugo Chavez, avertizând că ţara sa nu va tolera nici un fel de încălcare a suveranităţii sale.

18 afișări
Imaginea articolului Chavez acuză SUA de spionaj aerian

Chavez acuză SUA de spionaj aerian (Imagine: Mediafax Foto)

"Acum trei zile, un avion militar american a încălcat spaţiul aerian venezuelean şi a survolat o regiune interzisă inclusiv aviaţiei civile. Suntem siguri că spiona", a declarat Chavez într-un discurs difuzat de radioul şi televiziunea venezuelane.

Venezuela a denunţat luni încălcarea spaţiului său aerian de către un aparat de zbor militar american şi a anunţat convocarea ambasadorului Statelor Unite în Caracas, pentru a solicita explicaţii pentru acest incident.

Pentagonul a recunoscut, în cadrul unui comunicat, că avionul american S-3 Viking desfăşura operaţiuni în lupta antidrog şi "a pătruns în spaţiul aerian venezuelean după ce a pierdut reperele de navigare".

"După aceea spun că nu, că sunt operaţiuni împotriva traficului de droguri. O minciună! Este o poveste că cea de-a patra flotă (americană, n.red) ar veni să lupte împotriva traficului de droguri. Este vorba despre o flotă de război, care nu reprezintă o ameninţare numai pentru Venezuela, ci pentru noi toţi (latino-americanii)", a precizat preşedintele.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici