Chavez confirmă că Rusia ar putea utiliza o bază aeriană din Venezuela

Preşedintele venezuelean, Hugo Chavez, a confirmat că Rusia ar putea utiliza o bază aeriană din Venezuela, în emisiunea sa radiotelevizată săptămânală.

11 afișări
Imaginea articolului Chavez confirmă că Rusia ar putea utiliza o bază aeriană din Venezuela

Chavez confirmă că Rusia ar putea utiliza o bază aeriană din Venezuela (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Îi spun preşedintelui (rus, Dmitri) Medvedev că, de fiecare dată când aviaţia rusă va avea nevoie să facă o escală în Venezuela pentru a-şi realiza planurile strategice, Venezuela va fi pregătită, aşa cum a fost în urmă cu puţin timp", a declarat Hugo Chavez în timpul emisiunii sale duminicale "Alo, Preşedintele".

El a confirmat astfel declaraţiile unui oficial rus de rang înalt, conform căruia avioanele ruseşti vor putea ateriza la o bază militară din insula La Orchila, în Marea Antilelor.

Liderul venezuelean a precizat că nu este vorba de amplasarea unei baze permanente ruseşti în zonă.

"În legătură cu ce se spune, că am oferit La Orchila ruşilor, ştiţi bine că nu este aşa", le-a spus el telespectatorilor.

Propunerea Venezuelei urmează să consolideze relaţiile cu Rusia, care au cunoscut deja progrese în timpul manevrelor aeronavale ale forţelor ruse din noiembrie 2008.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici