Chemical Ali va fi executat în Kurdistan, anunţă vicepremierul irakian-AFP

Vicepremierul irakian Barham Saleh a anunţat sâmbătă că vărul fostului preşedinte irakian Saddam Hussein, cunoscut drept Chemical Ali, condamnat la moarte pentru masacrul din 1988 împotriva kurzilor, va fi executat în Kurdistanul irakian, relatează AFP.

2 afișări
Imaginea articolului Chemical Ali va fi executat în Kurdistan, anunţă vicepremierul irakian-AFP

Chemical Ali va fi executat în Kurdistan, anunţă vicepremierul irakian-AFP

Saleh a făcut anunţul în timpul unei reuniuni organizate la nord de Soulemaniyah de asociaţia victimelor de la Halabja, organizaţie de caritate care reprezintă victimele ucise în atacul cu arme chimice lansat la Halabja în 1988.

Data execuţiei nu a fost anunţată, cazul lui Chemical Ali făcând obiectul unui apel judiciar despre care experţii apreciază că are puţine şanse de reuşită.

În data de 24 iunie, Ali Hassan al-Majid a fost condamnat la moarte pentru genocid, crime de război şi crime împotriva umanităţii comise în timpul unei campanii de execuţii în masă şi atacuri cu arme chimice în Kurdistanul irakian, cunoscută sub numele de cod Anfal.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici