China: 11 tigri siberieni au murit de foame la o grădină zoologică

Unsprezece tigri siberieni au murit de foame în ultimele trei luni într-o grădină zoologică din nord-estul Chinei, după ce au fost hrăniţi cu oase de pui din cauza lipsei resurselor, anunţă agenţia China Nouă.

150 afișări
Imaginea articolului China: 11 tigri siberieni au murit de foame la o grădină zoologică

China: 11 tigri siberieni au murit de foame la o grădină zoologică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei 11 tigri au murit de malnutriţie, explică Liu Xiaoqiang, numărul doi în cadrul Biroului de protecţie a animalelor sălbatice din Shenyang, capitala provinciei Liaoning.

Doi tigri de la aceeaşi grădină zoologică din Shenyang atacaseră un îngrijitor în noiembrie pentru că erau înfometaţi. Bărbatul a supravieţuit, iar tigrii au fost eutanasiaţi.

După acest atac, ceilalţi tigri au fost ţinuţi în cuşti speciale, ceea ce le-a agravat starea fizică.

China a anunţat luna trecută că deţine aproape 6.000 de tigri în captivitate, 50-60 fiind în libertate, între care 20 de tigri siberieni.

Degradarea mediului din cauza activităţilor umane şi braconajului a favorizat deminuarea numărului felinelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici