China a efectuat un test de lansare a unei rachete nucleare cu rază lungă de acţiune

Fotografii care arată o rachetă balistică intercontinentală cu capacitate nucleară şi cu o rază de acţiune ce poate atinge Statele Unite au fost publicate în această săptămână de armata chineză, pe fondul unor tensiuni cu Tokyo, aliatul Washingtonului, relatează AFP.

434 afișări
Imaginea articolului China a efectuat un test de lansare a unei rachete nucleare cu rază lungă de acţiune

China a efectuat un test de lansare a unei rachete nucleare cu rază lungă de acţiune (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Aceste imagini, în care apar militari chinezi care efectuează un tir de încercare cu o rachetă de tip Dongfeng-31, au fost postate marţi pe site-ul publicaţiei Armatei Populare de Eliberare (APL). O astfel de rachetă dotată cu o ogivă nucleară poate parcurge 8.000 de km, potrivit specialiştilor.

Alte poze postate pe site-ul de ştiri Sohu.com prezintă soldaţi dotaţi cu măşti şi îmbrăcaţi în ţinute de protecţie, sugerând că au participat la o simulare de lansare a unei rachete cu încărcătură nucleară.

Aceste fotografii sunt atribuite de Sohu.com "Cotidianului APL", dar nu erau disponibile joi pe site-ul publicaţiei militare.

Publicarea acestor fotografii intervine pe fondul unor dispute teritoriale între China şi Japonia legate de un arhipelag administrat de Tokyo, dar revendicat de Beijing.

Statele Unite sunt garantul securităţii Japoniei, cu care întreţine o alianţă politică şi militară de lungă durată. Vicepreşedintele american Joe Biden a reafirmat de altfel în decembrie interesele strategice ale Washingtonului în Asia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici