China are 64 de milioane de case goale şi condamnă la moarte mai mulţi oameni decât toate ţările din lume la un loc. Vezi alte lucruri uimitoare

În timp ce aproape întreaga lume se luptă cu efectele crizei economice, viteza cu care a crescut economia Chinei şi, mai ales, avansul înregistrat uimesc pe toată lumea. China s-a devoltat din punct de vedere economic în ultimii zece ani mai mult decât vreodată, scrie Business Insider. Şi oricâte poveşti ciudate ai auzit despre China, nu le-ai aflat pe toate.

3134 afișări
Imaginea articolului China are 64 de milioane de case goale şi condamnă la moarte mai mulţi oameni decât toate ţările din lume la un loc. Vezi alte lucruri uimitoare

China are 64 de milioane de case goale şi condamnă la moarte mai mulţi oameni decât toate ţările din lume la un loc. Vezi alte lucruri uimitoare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ne place sau nu, China joacă unul dintre cele mai importante roluri în economia globală. Să sperăm că nu se prăbuşeşte şi ea.

Iată mai jos o listă cu motivele pentru care o cădere a Chinei ar fi un dezastru pentru toată lumea:

1. China consumă 58% din producţia mondială de ciment, 48% din minereurile de fier, 47% din minereurile de cărbune şi, în general, majoritatea producţiei mondiale de orice.

2. Economia Chinei a crescut de şapte ori mai mult decât cea a Statelor Unite în ultimii zece ani, 316% comparativ cu 43%.

3. China are cel mai scăzut PIB pe cap de locuitor din lume şi se află chiar şi sub Bosnia şi Herţegovina.

4. 85% din pomii de Crăciun artificiali sunt fabricaţi în China, precum şi 80% din jucării.

5. Câştigul anual al unui chinez i-ar ajunge să-şi cumpere doar 10 metri pătraţi într-o zonă rezidenţială din Beijing.

Citeşte mai multe despre lucrurile uimitoare despre China pe www.incont.ro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici