China crede tot mai puţin în familie. Au fost înregistrate cele mai puţine căsătorii din ultimele trei decenii

Declinul căsătoriilor coincide cu scăderea ratei natalităţii şi a declanşat îngrijorarea autorităţilor cu privire la adâncirea crizei demografice.

223 afișări
Imaginea articolului China crede tot mai puţin în familie. Au fost înregistrate cele mai puţine căsătorii din ultimele trei decenii

China crede tot mai puţin în familie. Au fost înregistrate cele mai puţine căsătorii din ultimele trei decenii

Aproximativ 6,83 milioane de cupluri s-au căsătorit în 2022, potrivit datelor publicate de Guvernul chinez, anunţă CNN. Această cifră este în scădere cu aproximativ 10,5% faţă de anul 2021 când au fost înregistrate 7,63 milioane de căsătorii. De asemenea, este vorba despre numărărul cel mai mic înregistrat din anul 1986, de când ministerul a început să publice statistici.

Populaţia Chinei s-a redus în 2022 pentru prima dată în mai mult de 60 de ani, cu doar 6,77 naşteri la 1.000 de persoane. Ţara este în prezent a doua cea mai populată din lume, cufiind depăşită de India, potrivit ONU.

Oficialii chinezi văd o legătură directă între scăderea numărului de căsătorii şi scăderea natalităţii, deoarece normele sociale şi reglementările guvernamentale fac dificilă naşterea de copii pentru cuplurile necăsătorite. Criza economică şi restricţiile din timpul pandemiei au accentuat criza.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
căsătorii,
china,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici