China: Doi bebeluşi morţi şi 53 în stare gravă, din cauza laptelui contaminat (Video)

Cel puţin 1.253 de nou-născuţi s-au îmbolnăvit după ce au fost hrăniţi cu lapte praf contaminat cu o substanţă chimică, 53 dintre aceştia fiind în stare gravă, a anunţat, luni, Ministerul chinez al Sănătăţii, confirmând bilanţul de doi morţi.

77 afișări
Imaginea articolului China: Doi bebeluşi morţi şi 53 în stare gravă, din cauza laptelui contaminat (Video)

China: Doi bebeluşi morţi şi 53 în stare gravă, din cauza laptelui contaminat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Un număr de 1.253 de copii s-au îmbolnăvit, doi au murit, 340 sunt spitalizaţi, 53 fiind într-o stare gravă", a precizat ministerul într-un comunicat.

"Până la 10.000 de copii ar fi putut consuma laptele praf Sanlu", adaugă documentul citat.

Potrivit ultimului bilanţ dat publicităţii vineri, un copil a murit iar alţi 432 sufereau de calculi renali după ce au fost hrăniţi cu laptele praf produs de compania Sanlu, contaminat cu melanină, un produs chimic utilizat în producţia de materiale plastice.

Cel mai mare număr de cazuri se înregistrează în provincia Gansu, din nord-vestul Chinei.

Cotidianul oficial China Daily (în limba engleză) menţiona luni 580 de copii bolnavi. Melamina este uneori folosită pentru a face ca laptele să pară mai bogat în proteine.

Ministrul Administraţiei însărcinat cu controlul calităţii, Li Changjiang, citat de China Daily, a apreciat că adăugarea substanţei toxice s-a efectuat mai degrabă în centrele de colectare a laptelui decât în ferme.

"Este de asemenea improbabil ca fermierii să fi amestecat ei înşişi produsul industrial cu laptele", a declarat acesta.

Potrivit cotidianului, 19 persoane arestate în cadrul acestei anchete sunt responsabile pentru asemenea centre de colectare a laptelui.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici