China expulzează jurnalişti americani de la trei mari publicaţii din SUA, intensificând disputa dintre cele două ţări

China retrage acreditările jurnaliştilor americani de la trei mari publicaţii din SUA, intensificând disputa dintre primele două economii ale lumii, după ce s-au acuzat reciproc pentru apariţia epidemiei de coronavirus.

1989 afișări
Imaginea articolului China expulzează jurnalişti americani de la trei mari publicaţii din SUA, intensificând disputa dintre cele două ţări

China expulzează jurnalişti americani de la trei mari publicaţii din SUA, intensificând disputa dintre cele două ţări

Beijingul a decis să revoce acreditărie corespondenţilor publicaţiilor The New York Times, Wall Street Journal şi Washington Post care expirau până la sfârşitul anului 2020.

A fost anunţat că jurnaliştilor expulzaţi nu li se va permite să lucreze în China continentală, Hong Kong sau Macau şi trebuie să înmâneze legitimaţiile de presă în termen de 10 zile.

Măsura ar afecta cel puţin 13 jurnalişti, potrivit Clubului Corespondenţilor Străini din China, care a anunţat că „deplânge” decizia autorităţilor chineze.

Beijingul a mai transmis că sucursalele din China ale celor trei publicaţii, plus radiodifuzorul Voice of America şi revista Time trebuie să „declare în scris informaţii privind personalul, finanţare, operaţiuni şi imobilele pe care le deţin în China”.

China a anunţat miercuri că acestea reprezintă represalii împotriva restricţiilor din SUA asupra jurnaliştilor chinezi, după ce luna trecută Washingtonul a forţat instituţiile de presă de stat din China să se înregistreze ca ambasade străine.

Beijing a expulzat apoi trei corespondenţi de la The Wall Street Journal - doi americani şi un australian - în urma unui articol de opinie în care China era nu ită „adevăratul bolnav al Asiei”.

Apoi, Washingtonul a redus numărul de jurnalişti autorizaţi să lucreze în Statele Unite ale Americii la patru mijloace de comunicare importante din Chna de la 160 la 100.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici