China insistă că politica externă e stabilă, pe fondul speculaţiilor privind înlocuirea lui Qin Gang

Administraţia de la Beijing a insistat, miercuri, că linia de politică externă este stabilă, în pofida dubiilor generate de dispariţia din viaţa publică şi demiterea ministrului de Externe, Qin Gang, unul dintre favoriţii preşedintelui Xi Jinping, informează cotidianul Financial Times.

328 afișări
Imaginea articolului China insistă că politica externă e stabilă, pe fondul speculaţiilor privind înlocuirea lui Qin Gang

China insistă că politica externă e stabilă, pe fondul speculaţiilor privind înlocuirea lui Qin Gang

"Diplomaţia Chinei înregistrează progrese într-o manieră ordonată", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, fără a oferi detalii.

Declaraţiile intervin pe fondul speculaţiilor privind numirea unui diplomat veteran în locul lui Qin Gang, demis din funcţie fără explicaţii marţi. Conform unor surse, decizia de numire în funcţie a lui Wang Yi, fost ministru de Externe şi membru al Comisiei pentru Afaceri Externe a Partidului Comunist, este o măsură temporară, până la găsirea unui candidat mai tânăr şi mai potrivit.

Oficialii chinezi dispar uneori din viaţa publică din cauza acuzaţiilor de corupţie sau a altor motive. În cazul lui Qin Gang, iniţial au fost invocate "motive de sănătate".

Wang Yi va avea ca priorităţi remedierea relaţiilor cu Statele Unite şi contracararea criticilor privind susţinerea pe care China o acordă Rusiei. În plus, va trebui să se concentreze pe obiectivele strategice ale Chinei în diverse regiuni, inclusiv în Orientul Mijlociu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici