China îşi avertizează cetăţenii să nu caute de lucru în România sau Polonia

Ministerul Comerţului de la Beijing a avertizat marţi cetăţenii chinezi să nu călătorească în Polonia, România şi alte ţări din centrul şi estul Europei pentru a-şi căuta de lucru, din cauza crizei economice, informează Radio Polonia în pagina electronică.

22 afișări
Imaginea articolului China îşi avertizează cetăţenii să nu caute de lucru în România sau Polonia

Muncitor chinez pe un şantier din Timişoara (Imagine: Mediafax Foto)

Ministerul a publicat marţi, pe site-ul său, un avertisment adresat cetăţenilor, cărora le cere să evite "Polonia, România şi alte ţări din Europa Centrală şi de Est" atunci când îşi caută un loc de muncă în străinătate.

Potrivit avertizării, numeroşi cetăţeni chinezi care lucrează în prezent în aceste zone s-au plâns că nu şi-au primit salariile promise. Comunicatul citează ca motiv pentru această situaţie deprecierea monedelor naţionale, dificultăţi din sectorul construcţiilor şi situaţia dificilă de pe piaţa muncii.

Ministerul chinez a făcut de asemenea apel la firmele chinezeşti "să nu trimită muncitori în regiune" şi să creeze condiţii de muncă stabile pe plan intern, în China.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici