China: Produsele lactate fabricate înainte de 14 septembrie, retrase de pe piaţă

Autorităţile chineze au cerut retragerea de urgenţă de pe piaţă a tuturor produselor lactate fabricate înainte de 14 septembrie, dată la care a izbucnit scandalul laptelui praf contaminat cu melamină, a relatat, miercuri, presa oficială.

22 afișări
Imaginea articolului China: Produsele lactate fabricate înainte de 14 septembrie, retrase de pe piaţă

China: Produsele lactate fabricate înainte de 14 septembrie, retrase de pe piaţă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Toate produsele fabricate înainte de data respectivă vor fi verificate pentru a fi depistate eventuale urme de melamină, substanţă chimică adăugată laptelui praf care a dus la moartea a patru bebeluşi, potrivit agenţiei China Nouă.

Agenţia de stat citează o "recomandare de urgenţă" emisă de şase administraţii centrale.

Nici o explicaţie nu a fost însă oferită pentru faptul că produsele nu au fost retrase de pe piaţă în momentul izbucnirii scandalului, la jumătatea lunii septembrie.

Recomandarea respectivă nu fusese încă publicată miercuri pe site-urile celor şase administraţii centrale.

Potrivit agenţiei China Nouă, această recomandare prevede ca produsele care vor trece testele să poată fi scoase din nou pe piaţa internă cu o etichetă care atestă că nu conţin melamină.

În schimb, cele care sunt contaminate cu respectiva substanţă chimică vor fi retrase permament de la vânzare.

China a dat asigurări comunităţii internaţionale, la sfârşitul lunii septembrie, că noile teste efectuate demonstrează că produsele lactate fabricate după data de 14 septembrie nu sunt contaminate cu melamină.

Compania Sanlu a recunoscut, la 11 septembrie, că laptele praf produs în fabricile sale conţine melamină.

Patru bebeluşi au murit în China după ce au fost hrăniţi cu lapte praf contaminat, potrivit cifrelor oficiale.

Ultimul bilanţ relevă că peste 10.000 de copii sunt în continuare spitalizaţi, din totalul de 46.810 care au fost internaţi după consumul laptelui contaminat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici