China reacţionează simetric la taxele vamale introduse de Donald Trump. Beijingul denunţă un "război comercial"

China va introduce măsuri de retorsiune simetrice împotriva importurilor din Statele Unite ca reacţie la taxele vamale impuse de Administraţia Donald Trump, anunţă Guvernul de la Beijing, denunţând "războiul comercial" lansat de Washington.

1396 afișări
Imaginea articolului China reacţionează simetric la taxele vamale introduse de Donald Trump. Beijingul denunţă un "război comercial"

China reacţionează simetric la taxele vamale introduse de Donald Trump. Beijingul denunţă un "război comercial"

"Vom introduce imediat taxe vamale de aceeaşi amploare şi intensitate", a comunicat Ministerul chinez al Comerţului, potrivit site-ului american Axios.com.

"China şi Statele Unite au efectuat mai multe sesiuni de consultări pe teme economice şi comerciale în efortul de rezolvare a disensiunilor şi de ajungere la o situaţie reciproc avantajoasă. Regretăm profund că Statele Unite au ignorat consensul (...), provocând un război comercial. Această manevră nu afectează doar interesele bilaterale, ci şi ordinea comercială mondială. China se opune ferm acestei abordări. China nu vrea război comercial. Cu toate acestea, în contextul atitudinii cu perspective pe termen scurt a Statelor Unite, China trebuie să reacţioneze puternic şi ferm pentru apărarea intereselor naţiunii şi poporului, pentru garantarea globalizării economice şi a sistemului comercial multilateral", a precizat Ministerul Comerţului de la Beijing.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a introdus taxe vamale de 25% asupra unui volum de importuri de 50 de miliarde de dolari din China. "Statele Unite nu mai pot tolera pierderea tehnologiilor şi a proprietăţilor intelectuale din cauza practicilor economice incorecte", a declarat Donald Trump, potrivit Casei Albe. Liderul Statelor Unite a argumentat că noile taxe vamale au rolul de a contracara planul Beijingului numit "Fabricat în China 2025". "Acest plan va afecta creşterea economică în Statele Unite şi în numeroase alte ţări", a spus Donald Trump, avertizând că va adopta măsuri comerciale suplimentare dacă Beijingul va riposta.

China avertizase că va riposta la măsurile comerciale impuse de Administraţia Donald Trump. "Poziţia noastră a rămas aceeaşi. Dacă Statele Unite impun măsuri unilaterale, protecţioniste, care afectează interesele Chinei, vom răspunde imediat prin deciziile necesare protejării drepturilor şi intereselor noastre legitime", a comunicat vineri Ministerul de Externe de la Beijing.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici