VIDEO  China recurge la pedepse în spaţiul public. Cum au fost sancţionaţi cei care nu au respectat măsurile epidemice

  • Umilirea în spaţiul public revine în China, în contextul înăspririi măsurilor de prevenţie epidemice
  • Poliţia din sudul ţării asiatice a defilat cu patru infractori pe străzi
  • Grupul infracţional este acuzat de facilitarea introducerii de persoane prin încălcarea ilegală a frontierei de stat
1034 afișări
Imaginea articolului China recurge la pedepse în spaţiul public. Cum au fost sancţionaţi cei care nu au respectat măsurile epidemice

Sursa foto: Profimedia

Poliţia din sudul Chinei a fost surprinsă de camerele video în timp ce defila cu presupuşi infractori în public. Măsura disciplinară a fost aplicată pentru a da un exemplu celor care încalcă măsurile sanitare. Un grup format din patru bărbaţi a fost acuzat că a facilitat trecerea ilegală a migranţilor peste frontiera de stat.

Reacţiile au fost mixte în mediul online chinez: unii au condamnat acţiunea, alţii au susţinut-o.

„Ceea ce este mai terifiant decât defilarea pe stradă sunt numeroasele comentarii care susţin această abordare”, a scris un utilizator Weibo.

Biroul de Securitate Publică din oraşul Jingxi, locul unde a avut loc defilarea, s-a rezumat să declare că astfel de măsuri sunt menite să descurajeze săvârşirea infracţiunilor. Pedepsele publice nu sunt utilizate în mod frecvent, relatează BBC.

Graniţele Chinei rămân în mare parte sigilate din cauza creşterii numărului de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2. Situaţia în zonele aflate la graniţă este descrisă ca fiind severă şi complexă, iar cetăţenii sunt încurajaţi să respecte măsurile de prevenţie adoptate în contextul actual al pandemiei. 

China a raportat marţi un număr total de 4.849 de decese şi 114.365 de cazuri, din care 203 sunt noi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici