China respinge raportul Statelor Unite privind puterea sa militară

China a respins marţi raportul Pentagonului privind puterea sa militară, subliniind că este vorba de o "gravă distorsiune a faptelor".

22 afișări
Imaginea articolului China respinge raportul Statelor Unite privind puterea sa militară

China respinge raportul Statelor Unite privind puterea sa militară (Sursa: Mediafax Foto)

"Este o gravă distorsiune a faptelor şi o încercare de ingerinţă în afacerile interne ale Chinei", declară Qin Gang, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

"Noi nu reprezentăm ameninţări pentru alte ţări; cerem Statelor Unite să renunţe la mentalitatea de Război Rece şi să înţeleagă corect China şi dezvoltarea sa", a continuat oficialul chinez.

Raportul anual al Pentagonului pe tema Chinei avertizează în legătură cu lipsa de transparenţă a Beijingului şi subliniază gradul mare de "incertitudine care înconjoară viitorul Chinei", în special în ceea ce priveşte "puterea sa militară aflată în expansiune".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici