China va continua represiunea din Tibet - presă

China va continua represiunea din Tibet, pentru a "distruge" iniţiativa separatistă a acestei regiuni, ignorând apelurile la dialog cu liderul spiritual tibetan, Dalai Lama, a anunţat sâmbătă un ziar guvernamental chinez.

15 afișări
Imaginea articolului China va continua represiunea din Tibet - presă

China va continua represiunea din Tibet - presă (Imagine: Mediafax Foto)

După ce vineri a anunţat noul bilanţ, care menţiona 19 morţi, dintre care 18 civili "nevinovaţi", China a confirmat că nu va diminua presiunile exercitate asupra Tibetului.

"China trebuie să reprime ferm conspiraţia care vizează un sabotaj şi să distrugă "forţele tibetane de independenţă", apreciază sâmbătă Cotidianul poporului, al Partidului Comunist chinez.

Publicaţia a subliniat că "1,3 miliarde de chinezi, inclusiv poporul tibetan, nu vor permite nimănui şi nici unei forţe să afecteze stabilitatea din regiune". "În acest scop China reprimă ferm şi condamnă sever mai mulţi infractori care nu respectă legea", a adăugat cotidianul.

Autorităţile chineze, care îl incrimineză pe Dalai Lama de declanşarea violenţelor, par să ignore apelurile repetate la dialog, lansate de liderul tibetan şi de comunitatea internaţională.

Un număr de 30 de scriitori, profesori universitari şi militanţi pentru drepturile omului chinezi au cerut sâmbătă Guvernului să iniţieze un dialog direct cu liderul spiritual tibetan şi să permită accesul anchetatorilor independenţi în Tibet.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici