China va domina lanţul de aprovizionare cu energie solară timp de mai mulţi ani

China va deţine peste 80% din capacitatea de producţie de energie solară la nivel mondial până în 2026 şi va fi capabilă să satisfacă cererea globală anuală pentru cea mai mare parte a deceniului următor, potrivit unui raport al Wood Mackenzie publicat marţi.

663 afișări
Imaginea articolului China va domina lanţul de aprovizionare cu energie solară timp de mai mulţi ani

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Prognoza realizată de firma de cercetare în domeniul energiei Wood Mackenzie vine în contextul în care naţiuni precum Statele Unite şi India îşi subvenţionează propria producţie solară pentru a reduce dependenţa de produsele fabricate în China în vederea atingerii obiectivelor lor în materie de energie curată, scrie Reuters.

China a investit peste 130 de miliarde de dolari în industria sa solară în acest an, potrivit analizei, şi va aduce online peste un terrawatt de capacitate de plachete, celule şi panouri solare până în 2024.

Acest lucru este suficient pentru a susţine cererea globală anuală până în 2032.

Extinderea agresivă a capacităţii a forţat deja preţurile panourilor solare să scadă dramatic în acest an şi provoacă îngrijorare în rândul producătorilor americani care mizează pe o extindere a producţiei interne sprijinit de guvern.

Statele Unite şi India împreună au anunţat planuri de capacitate de module de peste 200 gigawaţi începând cu 2022, potrivit Wood Mackenzie.

„În pofida iniţiativelor guvernamentale puternice pentru dezvoltarea producţiei locale pe pieţele de peste mări, China va domina în continuare lanţul global de aprovizionare cu energie solară şi va continua să mărească decalajul tehnologic şi de costuri faţă de competitori”, a declarat Huaiyan Sun, autorul raportului, într-un comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici