China vrea propriul sistem de navigaţie prin satelit

China vrea să finalizeze până în 2015 propriul sistem de navigaţie şi poziţionare prin satelit, care o va face independentă de tehnologiile străine precum GPS-ul american, a anunţat luni agenţia China Nouă.

188 afișări
Imaginea articolului China vrea propriul sistem de navigaţie prin satelit

China vrea propriul sistem de navigaţie prin satelit (Imagine: Mediafax Foto/AFp)

Beijingul va lansa pe orbită circa 30 de sateliţi de navigaţie suplimentari, zece dintre aceştia în perioada 2009 şi în 2010, după ce a lansat deja cinci de la începutul programului, în 2000.

Sistemul de navigaţie şi poziţionare Beidu (constelaţia Ursa Mare) "ne va elimina dependenţa de sistemele străine", a declarat Zhang Xiaojin, expert din cadrul China aerospace science and technology corp.

Datorită acestui sistem, China nu va mai depinde de Global positionning system (GPS), de Galileo, proiectul de navigaţie prin satelit al Uniunii Europene, sau de sistemul rus, Global navigation satellite system (GLONASS).

Potrivit agenţiei China Nouă, cei cinci sateliţi existenţi nu permit până în prezent decât servicii regionale pe teritoriul chinez, conform agenţiei China Nouă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici