China vrea să introducă lecţii de romantism în şcoli. Printre propuneri este şi renunţarea la lecţiile obligatorii de limba engleză

  • Guvernul Chinei se confruntă cu o criză de îmbătrânire a populaţiei, scăderea ratei natalităţii şi a căsătoriei şi creşterea ratei divorţului.
  • În acest sens, conducerea de la Beijing îşi vrea să rezolve această problemă prin setarea unor ţinte demografice şi creşterea vârstei de pensionare.
  • Delegatul CPPCC, Yu Xinwei, a propus lecţii obligatorii în colegii pentru a consolida „educaţia emoţională” în relaţii.
649 afișări
Imaginea articolului China vrea să introducă lecţii de romantism în şcoli. Printre propuneri este şi renunţarea la lecţiile obligatorii de limba engleză

Sursa foto: Profimedia

„Lecţii de romantism şi căsătorie” în şcoli, utilizarea sistemului de credite sociale pentru a penaliza persoanele care îşi abandonează animalele de companie şi încheierea lecţiilor obligatorii de engleză sunt câteva dintre propunerile făcute în cadrul celei mai importante conferinţe politice din China.

Propunerile au fost făcute de delegaţi la Conferinţa de Consultare Politică a Poporului Chinez (CPPCC), una dintre cele două întâlniri politice majore care au loc la Beijing săptămâna aceasta. În timp ce o mare parte din accent se pune pe anunţuri geopolitice şi naţionale la nivel înalt, sugestiile privind politicile sociale au atras atenţia poporului chinez.

„Înţelegerea emoţiilor şi a sexului de către majoritatea studenţilor rămâne la nivelul cunoştinţelor fiziologice de sănătate sexuală. Când se confruntă cu contracarări emoţionale sau romantice, sunt predispuşi să fie nebuni, să scape de sub control, chiar să comită infracţiuni”, a spus Yu. 

Propunerea a atras sprijinul pe reţelele de socializare din China, unele persoane sugerând să fie predată mai devreme, în liceu. Un hashtag asemănător a fost vizualizat de aproape o jumătate de miliard de ori şi repostat de 22.000 de ori, potrivit The Guardian.

De asemenea, a atras atenţia o propunere separată de a lega proprietatea animalelor de companie de controversatul sistem de credit social al Chinei. Dai Junfeng, secretarul general al Asociaţiei Islamice din provincia Yunnan, a declarat în şedinţă că există probleme majore legate de controlul rătăcirilor, iar animalele domestice abandonate au fost un factor care contribuie la acest lucru. Dai Junfeng a cerut microciparea animalelor pentru identificarea proprietarilor.

„În acelaşi timp, acest lucru se poate conecta la sistemul de creditare a cetăţenilor şi poate include actul de abandonare a animalelor domestice în evidenţa de credite negative”, a spus el.

Printre alte propuneri, Xu Jin, membru al grupului politic al Societăţii Jiusan, a declarat în şedinţă că doreşte mai mult timp dedicat materiilor, inclusiv chineză şi matematică, şi renunţarea la lecţiile obligatorii de engleză. Xu a susţinut că astfel de lecţii erau „utile numai pentru minoritate”, având în vedere îmbunătăţirile dispozitivelor de traducere.

CPPCC este alcătuită, în principal, din delegaţi de partid şi reprezentanţi ai partidelor politice aprobate şi este un organism consultativ, în mare parte ceremonial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici