China vrea să renunţe la limita de două mandate prezidenţiale / Congresul Central se reuneşte luni pentru a aproba al doilea mandat al lui Xi Jinping

Partidul Comunist din China a propus, duminică, anularea unei clauze din Constituţie care prevede că o persoană are dreptul să deţină doar două mandate în fruntea statului chinez, relatează site-ul agenţiei Reuters şi cotidianul Financial Times.

434 afișări
Imaginea articolului China vrea să renunţe la limita de două mandate prezidenţiale / Congresul Central se reuneşte luni pentru a aproba al doilea mandat al lui Xi Jinping

China vrea să renunţe la limita de două mandate prezidenţiale / Congresul Central se reuneşte luni pentru a aproba al doilea mandat al lui Xi Jinping

Agenţia naţională de ştiri a Chinei, Xinhua, a informat că eliminarea limitei numărului mandatelor prezidenţiale a fost propusă de Congresul Central al Partidului Comunist de la Beijing.

Constituţia Chinei prevede faptul că un o persoană poate deţine doar două mandate în fruntea statului, de câte cinci ani.

Cei 200 de membri ai Congresului Central se vor reuni luni pentru a aproba cel de al doilea mandat prezidenţial al lui Xi Jinping.

Xi Jinping, reales în luna octombrie la conducerea Partidului Comunist, va fi reales preşedinte în mod formal, în cadrul întâlnirii anuale a Parlamentului Chinei, care va avea loc în luna martie.

Acesta a devenit liderul Partidului Comunist din China în 2012, ani în care economia acestei ţări s-a dezvoltat rapid, însă, potrivit relatărilor, regimul chinez a devenit mai autoritarist şi mai represiv.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici