China vs SUA. Preşedintele chinez i-a transmis unui lider vietnamez să nu uite de rădăcinile prieteniei dintre ţările lor.

Preşedintele Chinei i-a transmis unui lider vietnamez să nu uite de rădăcinile prieteniei dintre ţările lor. Declaraţia făcută vineri apare în condiţiile în care China şi SUA se luptă pentru influenţa asupra naţiunilor din Asia de Sud-Est, inclusiv Vietnam.

14084 afișări
Imaginea articolului China vs SUA. Preşedintele chinez i-a transmis unui lider vietnamez să nu uite de rădăcinile prieteniei dintre ţările lor.

China vs SUA. Preşedintele chinez i-a transmis unui lider vietnamez să nu uite de rădăcinile prieteniei dintre ţările lor.

Liderul chinez Xi Jinping i-a spus vineri celui de-al doilea cel mai înalt oficial din Vietnam că ambele ţări nu trebuie să uite prietenia lor tradiţională.

Asta după ce în septembrie Vietnam a încheiat un parteneriat cu SUA, punându-şi inamicul de odinioară la egalitate cu Rusia şi China, potrivit Reuters.

China a avut în mod tradiţional legături strânse cu Vietnam. Relaţiile diplomatice au apărut în 1950 şi, în ciuda unui scurt război din 1979, Beijingul a susţinut lupta Vietnamului împotriva fostului conducător colonial Franţa şi împotriva SUA.

„Confruntate cu situaţia internaţională în continuă schimbare şi sarcinile grele de dezvoltare internă, cele două ţări nu trebuie să uite intenţia iniţială a prieteniei lor tradiţionale. Cele două părţi ar trebui să adere la principiul consultării comune”, i-a spus Xi preşedintelui vietnamez, Vo Van Thuong, aflat în vizită în China.

Xi a mai spus că Vietnam şi China ar trebui să valorifice proximitatea lor geografică şi complementaritatea industrială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
china,
vietnam,
sua

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici