Chinezii din Wuhan cred că 42.000 de oameni ar fi murit în urma epidemiei de coronavirus, nu 3.200, aşa cum au anunţat autorităţile

Localnicii din Wuhan cred că 42.000 de oameni ar putea să fi murit în urma epidemiei de coronavirus, nu 3.200, aşa cum au anunţat autorităţile chineze, scrie Dailymail.

12819 afișări
Imaginea articolului Chinezii din Wuhan cred că 42.000 de oameni ar fi murit în urma epidemiei de coronavirus, nu 3.200, aşa cum au anunţat autorităţile

Localnicii din Wuhan susţin că noul coronavirus a luat 42.000 de vieţi omeneşti doar în oraşul lor, de peste zece ori mai mult decât cifra naţională anunţată de autorităţile chineze.

Virusul ucigaş, care îşi are originea în oraşul Wuhan, în provincia Hubei din China, a luat viaţa a 3.300 de persoane şi a infectat peste 81.000. Dintre acestea, 3.182 decese au fost raportate în provincia Hubei.

Însă locuitorii din Wuhan susţin că 500 de urne au fost înmânate în fiecare zi familiilor îndurerate din partea a şapte case funerare care deservesc oraşul. Asta înseamnă că cenuşa a 3.500 de persoane este distribuită la fiecare 24 de ore.

Pompele funebre - din Hankou, Wuchang şi Hanyang - le-au transmis familiilor îndurerate că vor primi cenuşa înainte de 5 aprilie, când are loc sărbătoarea chinezească Qing Ming, când oamenii îngrijesc mormintele strămoşilor lor. 

Acest lucru înseamnă că 42.000 de urne ar putea fi distribuite în această perioadă de 12 zile.

Din informaţiile anterioare reiese că serviciile funerare din Hankou au primit două transporturi de 5.000 de urne în doar două zile, potrivit presei locale. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici