CIA confirmă discuţiile între SUA şi Rusia. Directorul CIA, întâlnire cu omologul rus, în Turcia

Directorul CIA, William Burns, se întâlneşte luni, la Ankara, cu omologul său din serviciile de informaţii ruse, Serghei Narîşkin, în cadrul unui efort continuu al SUA de a "comunica cu Rusia privind gestionarea riscurilor" şi de a discuta cazurile "cetăţenilor americani reţinuţi pe nedrept", a declarat pentru CNN un purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate.

1051 afișări
Imaginea articolului CIA confirmă discuţiile între SUA şi Rusia. Directorul CIA, întâlnire cu omologul rus, în Turcia

"Am fost foarte deschişi cu privire la faptul că avem canale de comunicare cu Rusia privind gestionarea riscurilor, în special a riscurilor nucleare şi a riscurilor pentru stabilitatea strategică", a declarat purtătorul de cuvânt. "Ca parte a acestui efort, Bill Burns se află astăzi la Ankara pentru a se întâlni cu omologul său din serviciile de informaţii ruseşti".

CNN a relatat anterior că şi consilierul pentru securitate naţională Jake Sullivan a luat legătura cu omologii săi ruşi pentru a-i avertiza asupra consecinţelor în cazul în care Rusia ar folosi o armă nucleară în Ucraina.

Purtătorul de cuvânt a subliniat că Burns "nu poartă negocieri de niciun fel".

"El nu discută despre soluţionarea războiului din Ucraina. El transmite un mesaj cu privire la consecinţele folosirii armelor nucleare de către Rusia şi la riscurile de escaladare pentru stabilitatea strategică. De asemenea, el va ridica cazurile cetăţenilor americani reţinuţi pe nedrept".

Purtătorul de cuvânt a adăugat că SUA a informat Ucraina cu privire la această întâlnire înainte de călătoria lui Burns.

"Rămânem la principiul nostru fundamental: nimic despre Ucraina fără Ucraina", a spus purtătorul de cuvânt.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici