Ciclonul Ilsa loveşte nord-vestul Australiei

Un ciclon tropical s-a abătut asupra coastei de nord-vest a Australiei, stabilind noi recorduri de viteză a vântului, dar a cruţat în mare parte regiunile populate, inclusiv cel mai mare centru de export de minereu de fier din lume, Port Hedland.

187 afișări
Imaginea articolului Ciclonul Ilsa loveşte nord-vestul Australiei

Ciclonul Ilsa loveşte nord-vestul Australiei

Ciclonul Ilsa a atins pământul vineri dimineaţa cu cea mai mare intensitate pe o scară de la 1 la 5 şi apoi s-a deplasat în interiorul ţării, în timp ce echipele de urgenţă au îndemnat mai multe comunităţi izolate aflate pe traiectoria furtunii să se adăpostească şi să rămână în case.

"Port Hedland ... a scăpat de cea mai mare parte a ciclonului în această etapă. Peste noapte, nu am primit niciun apel de asistenţă", a declarat un reprezentant al serviciilor de urgenţă din Australia de Vest, Peter Sutton, pentru ABC: "Se pare că zonele populate mai mari au scăpat cu adevărat de pagube".

Dar Sutton a spus că există rapoarte neconfirmate despre "pagube importante" în unele oraşe îndepărtate şi că va fi efectuată o cercetare aeriană cât mai curând posibil.

Ilsa a stabilit un nou record preliminar de viteză susţinută a vântului timp de 10 minute, de 218 km pe oră în Insula Bedout, la aproximativ 40 km în larg, eclipsând astfel recordul ciclonului George de 194 km în aceeaşi locaţie în 2007, a declarat Biroul de Meteorologie, conform Reuters.

Furtuna a fost retrogradată de către biroul meteorologic la un sistem de categoria a treia la începutul zilei de vineri, dar oficialii au avertizat că ar putea avea în continuare rafale de până la aproximativ 170 km pe oră.

Sunt prognozate rafale puternice de ploaie în unele zone, care probabil vor declanşa inundaţii puternice. Vântul ar putea lovi oraşul minier izolat din interiorul ţării Telfer.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici