Ciclonul tropical Fehi | Peste 600 de turişti sunt blocaţi în Noua Zeelandă, din cauza furtunii puternice / Două oraşe au declarat starea de urgenţă

Peste 600 de turişti au rămas blocaţi în regiunea Haast din Noua Zeelandă, vineri, din cauza unei furtuni puternice, iar câteva drumuri din ţară au fost distruse şi mai multe locuinţe au rămas fără energie electrică, relatează site-ul Radio New Zealand.

494 afișări
Imaginea articolului Ciclonul tropical Fehi | Peste 600 de turişti sunt blocaţi în Noua Zeelandă, din cauza furtunii puternice / Două oraşe au declarat starea de urgenţă

Ciclonul tropical Fehi | Peste 600 de turişti sunt blocaţi în Noua Zeelandă, din cauza furtunii puternice / Două oraşe au declarat starea de urgenţă

Ciclonul tropical Fehi a lovit Noua Zeelandă începând de joi, provocând inundaţii în regiuni din sud şi din vest. Autorităţile din oraşele Dunedin şi Buller au declarat stare de urgenţă, fiind impuse restricţii de circulaţie pe drumurile naţionale.

Un drum naţional important din regiunea de coastă Haast, aflată la 426 de kilometri nord-vest de Dunedin, a fost distrus în urma inundaţiilor şi a alunecărilor de teren.

"Sunt cel puţin 600 de turişti blocaţi în Haast şi efectuăm o evaluare privind nevoile acestora. Încercăm să găsim o cale de evacuare", au precizat autorităţile locale.

Un excavator de 30 de tone va fi trimis în zonă pentru a încerca deblocarea drumului. Totodată, a fost adus un generator pentru a reporni staţia de tratare a apei, dar în prezent rezervele de apă sunt limitate.

Meteorologii neozeelandezi au anunţat că furtuna tropicală se deplasează către sud-est, astfel că situaţia în zona de coastă din vestul ţării se va stabiliza în următoarele zile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici