Ciclonul tropical Kompasu a făcut ravagii în Filipe: 9 morţi şi 11 oameni dispăruţi. Hong Kong închide şcolile în aşteptarea furtunii

  • Cel puţin nouă oameni şi-au pierdut viaţa în Filipe, iar alţi 11 sunt dispăruţi, marţi dimineaţa, informează Reuters.
  • Ciclonul tropical a provocat inundaţii majore şi alunecări de teren.
  • Hong Kong se pregăteşte de ce-i mai rău, întrucât ciclonul se îndreaptă către China. Este a doua furtună tropicală care loveşte oraşul în ultimele trei zile.
172 afișări
Imaginea articolului Ciclonul tropical Kompasu a făcut ravagii în Filipe: 9 morţi şi 11 oameni dispăruţi. Hong Kong închide şcolile în aşteptarea furtunii

FOTO AFP

Ciclonul Kompasu a lovit Filipine cu vânt puternic, de 100 kilometri pe oră, luni seara. Circa 1,600 persoane au fost evacuate. 
Ţara este ţinta a circa 20 de furtuni şi taifunuri anual, ce provoacă alunecări de teren masive, conform Reuters.
 
Marţi, Kompasu, cea de-a 13-a furtună care afectează Filipine, se va îndrepta către China. 
 
Hong Kong va emite, cel mai probabil, o alertă de furtună puternică în cursul zilei de marţi. Autorităţile închid şcolile, întrucât vârful va fi atins între ora 16:00 şi 18:00 (ora locală), conform site-ului oficial al Observatorului din Hong Kong.
 
Autorităţile aproximează că ciclonul Kompasu va ajunge la circa 560 de kilometri de sud-estul oraşului la ora 12:00 (ora locală) şi se va deplasa cu 25 kilometri pe oră spre partea nordică a Mării Chinei de Sud.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici