Cinci morţi în urma violenţelor de marţi seară din capitala Mongoliei

Cinci persoane au murit iar alte 329 au fost rănite în capitala Mongoliei, Ulan Bator, în manifestaţiile violente organizate, marţi, în urma alegerilor legislative contestate, a declarat miercuri ministrul Justiţiei.

78 afișări
Imaginea articolului Cinci morţi în urma violenţelor de marţi seară din capitala Mongoliei

Cinci morţi în urma violenţelor de marţi seară din capitala Mongoliei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cinci persoane au murit în cursul acestor violenţe", a declarat Tsend Munkh-Orgil într-o conferinţă de presă, fără a dezvălui identitatea victimelor sau împrejurările în care acestea au murit.

Ministrul a precizat că printre răniţi se numără 108 poliţişti, câţiva dintre ei în stare gravă. Printre cei 221 de civili răniţi se numără şi patru străini, dintre care un jurnalist japonez, a informat ministrul, adăugând că autorităţile au reţinut 718 persoane.

Potrivit oficialului mongol, 8.000 de manifestanţi au invadat, marţi seară, centrul oraşului, autorităţile apreciind că doar 300 de persoane au fost "activ implicate în violenţe".

Ministrul a cerut partidelor politice să facă apel la calm.

"Partidele trebuie să facă apel la simpatizanţii lor să respecte legea şi restricţiile impuse în timpul stării de urgenţă" decretate marţi noapte de preşedintele Mongoliei pentru o perioadă de patru zile, a adăugat ministrul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici