Cinci moschei din Marea Britanie au fost vandalizate. Incidentul „profund îngrijorător”, investigat de trupele antitero | VIDEO

Cinci moschei din oraşul Birmingham din Marea Britanie au fost vizate de mai multe atacuri violente în cursul nopţii şi dimineţii de joi, relatează BBC.

1199 afișări
Imaginea articolului Cinci moschei din Marea Britanie au fost vandalizate. Incidentul „profund îngrijorător”, investigat de trupele antitero | VIDEO

Cinci moschei din oraşul Birmingham din Marea Britanie au fost vandalizate

Poliţia a fost alertată în jurul orei locale 02:30 după ce un bărbat a spart cu un ciocan ferestrele unei moschei de pe strada Birchfield Road, au anunţat autorităţile.

Poliţiştii au fost alertaţi în legătură cu un incident silmilar în Erdington aproximativ 45 de minute mai târziu, precum şi în suburbiile Aston şi Perry Barr.

Un alt atac a avut loc pe Albert Road la ora 10:00 dimineaţă.

Secretarul de Stat a numit vandalizarea celor cinci moschei drept ”profund îngrijorătoare şi dureroasă”.

Poliţia din comitatul West Midlands a anunţat că urmează să stabilească cauzele producerii incidentelor, iar unităţile antitero se află la faţa locului pentru investigaţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici