Cinci români, răniţi după ce un microbuz s-a lovit cu un autoturism, în Austria | VIDEO

Şapte persoane, inclusiv cinci români, au fost rănite după ce un microbuz înmatriculat în România a intrat în coliziune frontală cu un autoturism, pe un drum naţional din Austria, afirmă surse citate de presa austriacă.

1930 afișări
Imaginea articolului Cinci români, răniţi după ce un microbuz s-a lovit cu un autoturism, în Austria | VIDEO

Cinci români, răniţi după ce un microbuz s-a lovit cu un autoturism, în Austria | VIDEO

Accidentul s-a produs în cursul nopţii de marţi spre miercuri în apropierea orăşelului Hohenzell, situat în nord-vestul Austriei.

Un microbuz în care se aflau cinci cetăţeni români a intrat în coliziune frontală cu un autoturism, afirmă surse citate de site-ul de ştiri Laumat.at. Cei cinci români, cu vârste cuprinse între 14 şi 73 de ani, au fost spitalizaţi în urma coliziunii.

În accident au fost rănite şi cele două persoane aflate în autoturism.

Traficul rutier a fost blocat aproximativ două ore din cauza accidentului.

Autorităţile austriece încearcă să afle circumstanţele producerii accidentului.

MAE: Ambasada de la Viena, verificări după accidentul rutier. Nu există notificări privind români

MAE transmite, într-un răspuns la solicitarea MEDIAFAX, că Ambasada de la Viena urmăreşte evenimentele legate de accidentul rutier produs miercuri în apropierea oraşului Hohenzell, Austria. Până acum, nu există notificări de la autorităţile locale privind existenţa unor cetăţeni români în acest caz.

"Ambasada României la Viena urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs la data de 31 iulie, în apropierea oraşului Hohenzell, Republica Austria. Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la cetăţenia şi identitatea persoanelor afectate, starea de sănătate a acestora şi circumstanţele producerii accidentului. Până la acest moment, autorităţile locale nu au notificat misiunea diplomatică cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul ambasadei nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest accident", arată un răspuns al Ministerului de Externe, trimis, miercuri, la solicitarea MEDIAFAX.

"Ambasada României la Viena monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, dacă situaţia o va impune", potrivit MAE.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Viena: 0043-1-503.24.65, 0043-1-505.23.81 şi 0043-1-230.95.10, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii: (0043)-699.117.26027.

Şapte persoane, inclusiv cinci români, au fost rănite după ce un microbuz înmatriculat în România a intrat în coliziune frontală cu un autoturism, pe un drum naţional din Austria, afirmă surse citate de presa austriacă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici