Cinci tone de colţi de elefanţi, confiscate în Vietnam

Grănicerii vietnamezi au confiscat, sâmbătă, aproape cinci tone de colţi de elefanţi, de contrabandă, provenind din Tanzania.

100 afișări
Imaginea articolului Cinci tone de colţi de elefanţi, confiscate în Vietnam

Cinci tone de colţi de elefanţi, confiscate în Vietnam (Imagine din arhiva MediafaxFoto/AFP)

Marfa, descoperită în portul Haiphong, în nordul ţării, fusese adusă din Malaezia şi era ascunsă în containere cu deşeuri plastice.

Autorităţile vietnameze urmează să afle dacă ţara lor era numai parte din ruta traficanţilor sau dacă era destinaţia finală.

Luna trecută, o organizaţie de control a comerţului cu specii protejate a denunţat o piaţă neagră extrem de activă a fildeşului în Vietnam, lucru ce pune în pericol viaţa elefanţilor din Indochina. Reprezentanţii organizaţiei au estimat că preţurile colţilor de elefant se ridică, pe această piaţă, la 1.200 de euro pe kilogram, fiind cele mai ridicate din lume.

Membrii organizaţiei au criticat şi legislaţia lacunară a statului comunist vietnamez, care a interzis comerţul cu fildeş din 1992, dar îi lasă pe comercianţi să vândă produse din fildeş stocate înainte de această dată. Astfel, ei profită şi vând, de asemenea, marfa nou adusă, pe căi ilegale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici