Cinci turişti străini au fost ucişi într-un atac în regiunea Afar din Etiopia

Cinci turişti străini au fost ucişi într-un atac al unui grup de necunoscuţi în regiunea Afar din nord-estul Etiopiei, a anunţat marţi televiziunea de stat. Cei cinci turişti străini ucişi sunt un german, un belgian, un ungar, un italian şi un australian, a anunţat miercuri Guvernul etiopian, care acuză Eritreea că ar fi în spatele acestor crime.

219 afișări
Imaginea articolului Cinci turişti străini au fost ucişi într-un atac în regiunea Afar din Etiopia

Cinci turişti străini au fost ucişi într-un atac în regiunea Afar din Etiopia

"Cinci turişti au fost ucişi de terorişti, unul este german, ceilalţi sunt belgian, ungar, italian şi australian", a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Bereket Simon.

"Grupări teroriste antrenate şi armate de Guvernul eritreean au trecut frontiera pentru a-i ataca", a adăugat el.

Străinii au fost ucişi luni într-o parte a teritoriului de frontieră cu Eritreea a subliniat televiziunea, citând Ministerul Apărării fără a preciza naţionalitatea celor ucişi.

Mai mulţi turişti au fost răniţi şi transportaţi la spital de membrii forţelor guvernamentale, au adăugat sursele care nu au furnizat detalii suplimentare.

Conform ediţiei electronice a jurnalului german Bild, un german şi un austriac au murit împuşcaţi, în timp ce un alt german a fost rănit grav în acest atac.

Alţi doi germani au fost răpiţi, adăugă jurnalul citând surse din cadrul serviciilor de securitate.

"Sunt analizate informaţiile cu privire la atacul asupra unui grup de turişti format din cetăţeni germani în Etiopia. Ministerul german de Afaceri Externe şi ambasada Germaniei (la Addis-Abeba) fac eforturi să clarifice situaţia şi să afle care este soarta cetăţenilor germani", a declarat pentru AFP sub anonimat un responsabil din Ministerul german de Afaceri Externe prin telefon de la Berlin.

O celulă de criză a fost constituită de către autorităţile germane.

Regiunea Afar are o suprafaţă de aproximativ 160.000 de kilometri pătraţi şi se întinde de la Marea Roşie până la înaltele platouri etiopiene.

Apreciată pentru peisajele sale deşertice şi vulcanice precum şi pentru lacurile sărate, această regiune este considerată ca fiind nesigură din cauza prezenţei grupurilor armate şi a nomazilor implicaţi frecvent în acţiuni criminale.

Un turist francez a dispărut fără urmă în 2004. În martie 2007, cinci turişti europeni au fost răpiţi în această regiune iar apoi eliberaţi de către un grup de rebeli.

Etiopia a acuzat atunci Eritreea vecină cu care a purtat un război între 1998 şi 2000 pentru probleme teritoriale că susţine aceşti rebeli care se opun regimului de la Addis-Abeba.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici