Cinci voluntari din mai multe ţări au fost omorâţi în Gaza

  • Cinci voluntari de naţionalităţi diferite au fost omorâţi în Gaza.
  • Maşina în care se aflau ei a fost lovită în timpul unui atac aerian.
  • Voluntarii au ajuns în Gaza cu vapoare încărcate cu alimente.
184 afișări
Imaginea articolului Cinci voluntari din mai multe ţări au fost omorâţi în Gaza

Voluntarii ajutau la livrarea ajutoarelor transportate cu o navă din Cipru, când maşina lor a fost lovită într-un atac aerian, potrivit Sky News. Victimele sunt din Marea Britanie, Polonia şi Australia. În maşină se află şi un palestinian. Naţionalitatea celei de-a cincea persoane rămâne necunoscută. Voluntarii lucrau cu World Central Kitchen, care oferă hrană palestinienilor refugiaţi.

Ismail al Thawabta, un purtător de cuvânt al biroului de presă al guvernului din Gaza, a declarat că Israelul este responsabil pentru moartea lor. Reprezentanţii organizaţiei au protestat cerând guvernului israelian „să oprească asasinatele”.

Premierul Australiei Anthony Albanese a oferit condoleanţe familiei voluntarului australian şi l-a contactat pe ambasadorul israelian pentru a-i cere explicaţii.

Reprezentanţii Forţelor de Apărare a Israelului au declarat că „desfăşoară o analiză amănunţită la cele mai înalte niveluri pentru a înţelege circumstanţele acestui incident tragic”.

Navele de ajutor care au sosit luni în Gaza au avut la bord aproximativ 400 de tone de alimente şi provizii într-un transport organizat de Emiratele Arabe Unite şi World Central Kitchen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici