Cincisprezece morţi în urma prăbuşirii unui autocar într-o prăpastie, în Ecuador

Cincisprezece persoane au murit, iar alte 15 au fost grav rănite în urma prăbuşirii, sâmbătă, a unui autocar într-o prăpastie, în Ecuador, a anunţat preşedintele Rafael Correa.

132 afișări
Imaginea articolului Cincisprezece morţi în urma prăbuşirii unui autocar într-o prăpastie, în Ecuador

Cincisprezece morţi în urma prăbuşirii unui autocar într-o prăpastie, în Ecuador (Imagine: Shutterstock)

"Există 15 persoane decedate şi 15 grav rănite. Serviciile de salvare au lucrat bine", a declarat Correa în cursul unei alocuţiuni săptămânale transmise atât la radio, cât şi la televiziune.

"Cauzele accidentului vor fi cercetate, dar, foarte adesea, ele se produc din imprudenţă", a dat asigurări preşedintele ecuadorian. El a adăugat că se pare că autobuzul depăşea un camion atunci când s-a produs accidentul.

Autocarul, care asigura legătura între portul Manta (sud-vest) şi Quito, la 2.850 de metri altitudine, a căzut într-o prăpastie de 500 de metri.

În 2010, în ajunul Crăciunului, un autocar supraîncărcat a căzut în gol din cauza unei probleme tehnice, un accident soldat cu 35 de morţi.

În luna mai a acestui an, 12 studenţi şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unui autocar într-o prăpastie de 150 de metri.

În Ecuator, care numără 15 milioane de locuitori, aproximativ 13 persoane mor în fiecare zi în accidente rutiere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici