Cincisprezece persoane, arestate în timpul unor noi manifestaţii la Ferguson

Cincisprezece persoane au fost arestate vineri seara la Ferguson în timpul unor noi manifestaţii împotriva exonerării unui poliţist alb care a ucis în august un tânăr de culoare neînarmat, a anunţat poliţia.

124 afișări
Imaginea articolului Cincisprezece persoane, arestate în timpul unor noi manifestaţii la Ferguson

Cincisprezece persoane, arestate în timpul unor noi manifestaţii la Ferguson (Imagine: Mediuafax Foto/AFP)

Aceste arestări au avut loc după ce manifestanţii au forţat un centru comercial din Saint Louis să se închidă pentru două ore în plină campanie de reduceri de preţuri cu ocazia "Black Friday", cerând un boicot în memoria tânărului ucis.

"Poliţia din Ferguson le-a cerut manifestanţilor să părăsească străzile. Unii au ignorat avertismentele. Ei au fost arestaţi", a explicat poliţia, care a precizat ulterior că 15 persoane au fost arestate.

Noile proteste de vineri au fost în general paşnice, însă Ferguson şi alte oraşe americane s-au confruntat cu manifestaţii uneori violente după decizia de luni a unui mare juriu din Missouri de a nu-l pune sub acuzare pe poliţistul Darren Wilson, care l-a împuşcat mortal pe Michael Brown, în vârstă de 18 ani, în august.

"Lăsaţi cumpărăturile şi alăturaţi-vă mişcării", au scandat manifestanţii, printre care şi copii, care au rămas vineri timp de o oră în centrul comercial.

O sută dintre ei s-au întins pe jos timp de patru minute pentru a denunţa perioada de patru ore în care cadavrul lui Michael Brown a stat în stradă după ce tânărul a fost ucis.

De teama unor violenţe, mai multe magazine din centrul comercial s-au închis.

La New York, mai multe persoane au fost arestate după ce au manifestat în magazinul Macy's din Manhattan, unul dintre principalele locuri de cumpărături după Ziua Recunoştinţei.

La Oakland, în California, manifestanţii au blocat aproape două ore o gară din reţeaua feroviară regională care face legătura cu San Francisco.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici