Cine este bărbatul care l-a lovit pe Emmanuel Macron

  • Un bărbat de 28 de ani a fost arestat după l-a lovit cu palma peste faţă pe preşedintele francez Emmanuel Macron în timpul unei vizite în regiunea Drome.
  • Bărbatul este un pasionat de artele marţiale, Evul Mediu, cultura pop japoneză şi este un adept al mişcărilor de extremă dreapta, relatează Politico.
  • O sursă de poliţie l-a identificat pe suspect ca fiind Damien Tarel, în vârstă de 28 de ani.
  • Tarel este cercetat pentru agresiune împotriva unui oficial public, a declarat procurorul local.
5024 afișări
Imaginea articolului Cine este bărbatul care l-a lovit pe Emmanuel Macron

Cine este bărbatul care l-a lovit pe Emmanuel Macron

 

În timpul incidentului bărbatul a strigat "A bas la Macronie!” (Jos Macronismul), dar şi „Montjoie! Saint Denis", o expresie inspirată de un strigăt de război din secolul al XII-lea.

Pe conturile de Facebook şi Instagram Damien T. arată o fascinaţie pentru militanţii de extremă dreaptă, urmârind un număr mare de conturi din acestă sferă.

Nici Damien T. şi nici al doilea bărbat arestat nu erau cunoscuţi cu atecedente de poliţie. La percheziţia a locuinţelor lor poliţia a găsit mai multe arme şi o copie a lucrării lui Adolf Hitler "Mein Kampf", potrivit Le Parisien.

Oficialii guvernamentali şi-au exprimat îngrijorarea în ultimele săptămâni cu privire creşterea violeţelor post pandemie.

Macron a spus că nu s-a temut pentru siguranţa sa şi a continuat să dea mâna cu membrii publicului după ce a fost lovit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici