Biden a ales o femeie de culoare să-i fie alături în cursa către Casa Albă. Cine este Kamala Harris

  • Joe Biden a ales-o ca vicepreşedinte pe Kamala Harris, senator de California.
  • Kamala se află în strânsă legătură cu comunităţile afro-americane şi este considerată un „procuror progresist”.
  • Este prima femeie de culoare prezentă pe buletinul de vot la prezidenţiale.
1253 afișări
Imaginea articolului Biden a ales o femeie de culoare să-i fie alături în cursa către Casa Albă. Cine este Kamala Harris

Biden a ales o femeie de culoare să-i fie alături în cursa către Casa Albă.

Joe Biden şi-a ales vicepreşedintele: Senatoarea Californiei, Kamala Harris, relatează Bloomberg. 

Biden a ales-o datorită legăturilor pe care le are cu comunitatea afro-americană, dar şi datorită imaginii de „procuror progresist”, imagine pe care Harris şi-a construit-o de-a lungul timpului. 

Kamala Harris are 55 de ani şi a candidat împotriva lui Biden în cursa alegerilor primare democratice. Acum, alături de Biden, Harris este prima femeie de culoare şi prima asiato-americancă ce se află pe un buletin de vot la prezidenţiale.

Este cunoscută drept un candidat agresiv, iar dovadă stau alegerile câştigate în California - cel mai numeros stat al Americii, de trei ori la rând.

A început cariera ca procuror în San Francisco, ca mai apoi să fie procurorul general al Californiei.

Autor: Carmen Zanfir

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici